Održana 22. burza PUT

Tradicionalni hrvatski godišnji poslovni susret i druženje djelatnika iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija - poslovno turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, održana je ove godine od 23. do 25. studenoga u hotelu Katarina u Selcu. Domaćin burze bila je Turistička zajednica Grada Crikvenice.

U njenom radu sudjelovalo je gotovo 190 sudionika, predstavnika 105 poslovnih subjekata iz zemalja Hrvatske i regije (BIH, Slovenija, Češka i Slovačka). Bila je to prigoda za sve njih da, u neposrednom poslovnom kontaktu, predstave svoju turističku ponudu i razmijene informacije o novostima i programima pripremljenim za turističku 2022. godinu.

U okviru burze, na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best i to, s obzirom na pandemijsku stanku, 23.11. za 2020.godinu, a 24.11. za 2021. godinu. Ovu nagradu već dvanaest godina zajednički dodjeljuju Udruga Hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost, te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude destinacije.

Tijekom upoznavanja destinacije i njene turističke ponude sudionici su posjetili Crikveničku rivijeru odnosno prvog dana Grižane, Bribir, Vinariju Pavlomir te Grad Crikvenicu dok se drugog dana obilazlio Selce, a pri tom su sudionicima prezentirani običaji i kultura te gastro ponuda ovog kraja.

U sklopu večernjeg programa i tradicionalnog team buildinga, sudionici su izveli svoje točke u kojima su na zabavan i originalan način prezetntirali svoje viđenje Crikveničke rivijere te pozvali sve da je posjete.

U okviru burze, zadnje jutro održan je i stručni program na temu "Izazovi komuniciranja na drušvenim mrežama u doba krize" predavačice Ane Penović iz agencije Jasno&Glasno.