Održana 21. burza PUT

Tradicionalni hrvatski godišnji poslovni susret i druženje djelatnika iz agencijskog poslovanja, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih organizacija - poslovno turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj hrvatskoj destinaciji, održana je ove godine od 13. do 15. studenoga u hotelu Labineca u Gradcu.
U njenom radu sudjelovalo je gotovo 150 sudionika, predstavnika 85 poslovnih subjekata iz zemalja Srednje Europe, Finske i Kanade. Bila je to prigoda za sve njih da, u neposrednom poslovnom kontaktu, predstave svoju turističku ponudu i razmijene informacije o novostima i programima pripremljenim za turističku 2020. godinu.

U okviru burze, na prigodnoj svečanosti dodijeljene su i tradicionalne godišnje nagrade Simply the Best za 2019.godinu. Ovu nagradu već jedanaest godina zajednički dodjeljuju Udruga Hrvatskih putničkih agencija i časopis Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost, te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude destinacije.

Tijekom upoznavanja destinacije i njene turističke ponude sudionici su posjetili dolinu Neretve, razgledali ornitološku zbirku Prirodoslovnog muzeja Metković, posjetili novootvoreni Agro-etno park Žabac i konobu Lancarica, Zaostrog te najpoznatiji spomenik Makarske rivijere - franjevački samostan Sv. Marije.

Posebno zanimljiv i atraktivan bio je tradicionalni team building program koji se održava drugog dana burze s ciljem sadržajnog i aktivnog upoznavanja domaćina. Obilaskom Gradca i rješavanjem zadataka vezanih uz život i tradiciju ovog prostora sudionici su se na zanimljiv način upoznali sa izuzetno vrijednom kulturno povijesnom baštinom i osobitostima turističke ponude ovog mjesta.

U okviru burze održan je i stručni program na temu Destinacija – izazovi upravljanja i razvoja u kojem su kao predavači sudjelovali prof.dr.sc. Dragan Magaš, mag.oec. Đurđica Šimičić i univ.spec.oec. Marija Kovilić, a primjere iz prakse predstavili su Ivana Šimecki (TU Vukovarsko-srijemske županije), Božena Delaš (TU TZ Gradac) i Alma Harašić Bremec (Split Cooking Class).

Fotografije s burze koje su napravljene od strane DMK Vall 042 nalaze se u Google photos albumima i možete ih pogledati, preuzeti i koristiti za objave u medijima vezane na održanu Bruzu ili dodjeljene nagrade:

Izbor 145 fotografija s cijele Burze
Sve fotografije sa dodjele Simply the Best
Sve fotografije - Dan 1
Sve fotografije - Dan 2
Sve fotografije - Dan 3