Započela 21. burza PUT

U srijedu, 13. studenoga, u hotelu Labineca u Gradcu, uz domaćinstvo Turističke zajednice Gradac, započeo je tradicionalni hrvatski godišnji susret poslovnih subjekata iz sektora putničkih agencija, hotelijerstva i turističkih odredišta - poslovno turistička burza PUT, koja se svake godine održava u drugoj Hrvatskoj destinaciji. Cilj ovog događanja, koje okuplja 150 sudionika iz gotovo stotinu poslovnih subjekata iz osam država (Kanada, Finska, Bosna i Hercegovina, Češka, Hrvatska, Mađarska, Slovačka, Slovenija), je predstavljanje hrvatske turističke ponude domaćim i inozemnim organizatorima putovanja te njihovo upoznavanje s novostima i programima pripremljenim za turističku 2020. godinu.
U okviru burze, u četvrtak 14. studenoga održati će se i svečanost dodjele tradicionalnih godišnjih nagrada Simply The Best za 2019. godinu koje zajednički dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički časopis Way to Croatia. Nagrade se dodjeljuju za kreativnost, inovativnost te razvoj i unapređenje ukupne turističke ponude destinacije.
Tijekom upoznavanja destinacije i njene turističke ponude sudionici će posjetiti dolinu Neretve, razgledati ornitološku zbirku Prirodoslovnog muzeja Metković, posjetiti novootvoreni Agro-etno park Žabac, Zaostrog te franjevački samostan Sv. Marije.
Posebno zanimljiv i atraktivan za sudionike biti će i tradicionalni team building program koji se održava drugog dana burze s ciljem sadržajnog i aktivnog upoznavanja mjesta domaćina. Obilaskom Gradca i rješavanjem zadataka vezanih uz život i tradiciju ovog prostora sudionici će se na zanimljiv način upoznati sa izuzetno vrijednom kulturno povijesnom baštinom i osobitostima turističke ponude ovog mjesta.
Posljednjeg dana Burze sudionici će slušati predavanja istaknutih stručnjaka i razgovarati o izazovima u upravljanju i razvoju destinacije.

Program burze:
13.11. srijeda
15:00 - 20:00
Upoznavanje destinacije - odlazak autobusom u dolinu Neretve, razgled ornitološke zbirke Prirodoslovnog muzeja Metković, posjet Agro-etno parku Žabac, upoznavanje s turističkom ponudom, večera u konobi Lancarica

14.11. četvrtak
09:00 - 12:30
Poslovna radionica - Workshop B2B

13:00 - 15:00
Dodjela godišnjih nagrada Simply the Best, svečani ručak

15:30 - 18:30
Upoznavanje destinacije - odlazak autobusom u Zaostrog, posjet franjevačkom samostanu Sv. Marije, aktivni obilazak Gradca, team building

19:30
Večera uz glazbu i zabavni program

15.11. petak
9:30 – 12:00
Stručni program: Destinacija – izazovi upravljanja i razvoja

prof.dr.sc. Dragan Magaš: Teorijski i praktični pristup upravljanju kvalitetom u destinaciji

mag.oec. Đurđica Šimičić: Projekt ICM Destination

univ.spec.oec. Marija Kovilić: Izazovi ekonomije sjajnih doživljaja u turizmu 21. stoljeća

Primjeri iz prakse:
Ivana Šimecki, TU Vukovarsko-srijemske županije: Projekt - Virtualni i kulturni turizam
Božena Dalaš, TU TZ Gradac: Projekt - Dalmatinac
Alma Harašić Bremec: Projekt - Split Cooking Class